Podcast Gezonde Ambitie en Ondernemerschap in gesprek met Ilse Brommersma

Podcast Gezonde Ambitie en Ondernemerschap in gesprek met Ilse Brommersma

15.01.2024
| Els van Steijn De fontein

In deze podcast gaat Ilse Brommersma met Marjon de Vroomen in gesprek over de kracht van het familiesysteem. Ze bespreken tijdens deze podcast o.a. facetten van ondernemerschap, de kracht van ambitie en nog veel meer!

Ilse, systemisch coach en familieopsteller onder de vlag van De fontein, legt uit hoe de invloeden van onze familieachtergrond doorwerken op bijvoorbeeld het vormgeven en nastreven van onze (zakelijke) ambities.

In deze podcast gaan we in op hoe je plek binnen het familiesysteem je onbewust en bewust kan beïnvloeden. Hoe de dynamiek van onze bloedlijn doorwerkt in de manier waarop we reageren op ervaringen.

Met een scala aan diverse thema’s biedt deze waardevolle aflevering inzicht in hoe een familiesysteem werkt. Want zonder dat je het doorhebt, neem je een bepaalde plek in binnen dit systeem.

Je hoeft het niet ‘goed te maken’ met je ouders of daarover met ze in gesprek te gaan. Het gaat erom dat je je ‘lot’ accepteert zoals het is. Het systeem is misschien niet altijd rechtvaardig of eerlijk, maar het is wat het is: het is een allesomvattende package deal van je familie, met alle goede en slechte kanten.

Als we ervan uitgaan dat iedereen zijn best heeft gedaan, je dit aanvaardt en je plek kent, dan leidt dit tot meer ontspanning, vrijheid en blijheid. Zo stroomt je energie beter en kun je voluit leven. Kortom je bent onlosmakelijk verbonden met het systeem van herkomst.

Laat je inspireren door de uitleg en de inzichten die Ilse deelt via Spotify, via Apple Podcasts of via de site van Ambitie Maakt Verschil.