Wie is Els van Steijn

Els van Steijn (1969) studeerde af aan de Hogere Hotelschool in Den Haag. Daar leerde ze de essenties kennen van professioneel managen, gastvrijheid en het behalen van doelen in een wereld waarin belangen kunnen verschillen. De verdieping kwam in de jaren erna vanuit diverse managementposities in de dienstverlening: leidinggeven, grote veranderingstrajecten begeleiden, projectmanagement en conceptontwikkeling. Sinds 2002 is Els werkzaam als teamtrainer, coach en opsteller. Veel gehoorde feedback op haar werk is:

 • Ze weet mensen te prikkelen en geeft energie op een rustige manier.
 • Ze kan ingewikkelde zaken overzichtelijk maken. Dat levert grip op.
 • Ze legt de vinger op de zere plek en raakt de essentie.
 • Ze geeft feedback op een manier dat mensen het aannemen en in hun waarde laat. Hierdoor komt inzicht in blinde vlekken.
 • Er is snel resultaat zichtbaar.


In 2008 heeft Els haar eigen coachingspraktijk opgericht. Honderden cliënten en opdrachtgevers heeft ze mogen begeleiden in hun persoonlijke en professionele groei. Haar naam wordt mondeling doorgegeven zodat ze een bloeiende onderneming heeft.

Vrijheid, kwaliteit, groei en integriteit zijn een aantal van haar waarden. Hierdoor heeft ze alle relevante vakdiploma’s behaald en blijft ze zich doorontwikkelen vanuit de stevige basis. Sinds 2016 kan ze ‘schrijver’ toevoegen aan het rijtje trainer, coach en opsteller. Het boek ‘de fontein, vind je plek’ geeft veel mensen houvast. Vaak is het boek ook een eyeopener.

In haar privé leven houdt Els zich graag bezig met sporten (workouts in sportschool en (berg)wandelen), reizen (van dichtbij tot ver weg, van primitief tot luxe), lezen en met vrienden en familie genieten van het goede leven.

Wat ELS DOET

Individuele coaching (zowel werk- als privédoelen), teamcoaching, directiecoaching, familieopstellingen, organisatieopstellingen, masterclasses en lezingen over groepsdynamiek en systemisch werk, begeleiding van samenwerking van samengevoegde afdelingen, organisaties of management buy-outs.

TESTIMONIALS

 • 'Els is een warme persoonlijkheid met veel coach ervaring. Els heeft een belangrijke rol gespeeld in de voorbereiding op mijn Mount Everest expeditie. Ze weet het beste uit mensen naar boven te halen en doet dat met praktische tips en inlevingsvermogen. Het knappe aan Els vind ik dat je altijd met een goed gevoel over jezelf bij haar weggaat.' Niels van Buren, succesvolle beklimmer van de Mount Everest in 2016.

 • 'Een bijzondere route afgelegd met Els als buitengewoon sterke, fijne en eerlijke navigator. Els heeft mijn complexe vraagstuk weten te simplificeren en tastbaar te maken. Tegelijkertijd heeft Els mij veel handvatten aangereikt. Hierdoor heb ik talrijke inzichten gekregen, ben ik krachtiger geworden en heb ik geleerd te kunnen vertrouwen op mijzelf als ik weer op een belangrijk kruispunt sta.' - D.R. uit Amsterdam.

 • 'In samenspraak met Els heb ik een traject uitgestippeld van zes sessies waarin mijn persoonlijke en zakelijke kant is opgepakt, gericht op het halen van mijn leerdoelen. Dat leidde tot het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, maar ook tot nieuwe inzichten. Door de confrontatie aan te gaan met mijzelf, uitgedaagd door Els, ben ik bijvoorbeeld te weten gekomen wat mijn werkelijke normen en waarden zijn. Dat gaf een stevig denkkader voor mijn dagelijks handelen als directeur binnen de lokale overheid. Ook heeft Els mij zaken laten bekijken vanuit een ander gezichtspunt dan ik gewend was en ben ik op zoek gegaan naar zaken die mij inspireerde en die ik zingevend vond. Ik beschouw dit als een mooi geschenk van mijn coaching traject met Els.' - H.L.

 • 'De coaching van Els heeft ervoor gezorgd dat mijn leven letterlijk weer in de 'goede' richting is gaan stromen. Als opsteller voelt Els haarfijn aan wat er op de 'diepere' laag (of lagen) speelt. Hierdoor zijn voor mij onbewuste patronen zichtbaar geworden. Met haar heldere beeldspraak en begeleiding vielen voor mij de puzzelstukjes van mijn leven in elkaar. Ineens werd duidelijk waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed en kreeg ik weer vrijheid om te kiezen voor mijn eigen pad. Met haar warme, toegankelijke en directe benadering heeft Els voor mij levensveranderende inzichten gebracht, op zowel relationeel als professional vlak. Het is een ervaring die ik graag met anderen deel en iedereen gun.' - C.K. uit Rotterdam.

 • 'Het lukte me altijd tegenslagen en problemen aan te pakken en zelf op te lossen. Tot het moment dat mijn bedrijf niet meer goed liep en ik niet in staat was om daar een gunstige wending aan te geven. In gesprek met Els werden de oorzaken snel duidelijk. Praktische oplossingen dienden zich als vanzelf aan. De heldere en pragmatische aanpak van Els heeft mij geholpen om mijn eigen weg terug te vinden in mijn bedrijf en privé-leven.' - E.B. uit Haarlem.

 • 'The journey I went on with Els has been an invaluable experience for me. It made me more conscious. It taught me how to be true to my core self in everything I do, more gentle and relying on my intuition.  Thanks to Els, there is now an even stronger and most of all shinier version of me. - D.C. uit Amsterdam.

 • Deze doortastende coach zette me ‘back on track’ na een ongezonde liefdesrelatie en gaf door middel van het ‘fonteinprincipe’ inzicht in oud zeer. Hier plukken mijn zonen nu ook de vruchten van. De ideale combinatie was individuele coaching met deelname aan een opstellingendag. Els leidt zo’n dag professioneel in een ontspannen sfeer. Sindsdien zijn er veel kwartjes gevallen waardoor ik steviger in mijn schoenen sta. Els is fantastisch. Punt.' - N.H. uit Amsterdam.

terugblik

Met de komst van de metafoor van ‘de fontein’ die Els heeft uitgewerkt, is ook haar nieuwe logo ontstaan.


  

Hierboven is te zien hoe het logo is veranderd van de oude in de nieuwe versie. Beide logo’s en waar ze voor staan, hebben een grote plek in haar hart.

‘sta jij op jouw plek?’

Coaching

Individueel
& team

Je bent als mens of als team op zoek naar manieren om je doelen te realiseren. Bij coaching krijg je een spiegel aangereikt zodat je nog beter in de gaten krijgt wat er speelt. Vervolgens leer je daar adequaat mee om te gaan. Je kunt als individu gecoacht worden, maar ook als team.

lees meer

Opstellingen

familie
& organisatie

Jij als mens bent onderdeel van een netwerk van relaties, ook wel een ‘systeem’ genoemd. De daaruit voortvloeiende trekkracht beïnvloed je zowel bewust als onbewust. Dit is zowel het geval bij families als binnen organisaties. Hoe kun je deze dynamiek zichtbaar en hanteerbaar maken?

lees meer

Boek

De fontein
vind je plek

lees meer