De fontein, maak wijze keuzes

De fontein, maak wijze keuzes

Versta jij de kunst om onderscheid te maken tussen waar je invloed op hebt en waarop niet? Als je meer inzicht hebt in het krachtenveld met (onzichtbare) wetmatigheden waarin je je bevindt, kun je wijze keuzes maken en zodoende je energie wijs inzetten.

Met behulp van de metafoor van de fontein kun je antwoorden vinden op jouw levensvragen, waardoor je voor een hoge levenskwaliteit in het heden en in de toekomst kunt zorgen. In dit boek word je meegenomen in de werking van de fontein op je relaties, je gezondheid, op je werk en in de maatschappij.

‘De fontein, maak wijze keuzes’ is het vervolg op de bestseller ‘De fontein, vind je plek’. Beide boeken kunnen los van elkaar worden gelezen.

Over het boek

De fontein, maak wijze keuzes
Vergroot je systemische bewustzijn en laat het jezelf goed gaan in je leven

Sommige mensen kunnen het bijna onmogelijke toch voor elkaar krijgen. Maar waar heb je invloed op en waarop niet? De kunst is om dat onderscheid te maken. Als je het krachtenveld waarin je je bevindt beter herkent, zonder oordeel leert waarnemen en je kunt overgeven aan ‘wat is’, kun je wijze keuzes maken, waarmee je het jezelf goed laat gaan.

‘De fontein’ als metafoor helpt je om je eigen plek stevig in te nemen en een ander zijn of haar plek te gunnen. In dit boek leer je hoe de fontein doorwerkt in je leven en toepasbaar is op vele thema’s, zoals je relaties, je gezondheid, je werk en de maatschappij. Goed op je plek staan helpt je aanzienlijk om minder ego-gedreven te zijn en meer te kunnen handelen vanuit wie jij in essentie bent, zodat naar buiten komt wat zich door jou wil openbaren.

Door het vergroten van je bewustzijn en inzicht in (onzichtbare) wetmatigheden die dwars door je leven lopen, word je je bewust van het systemische veld waar jij deel van uitmaakt. Zo kun je wijze keuzes maken om je energie wijs in te zetten. De fontein zal herkenbaar zijn en troostrijk, omdat het je inzicht geeft en handvatten biedt om jouw vraagstukken aan te kijken. Om los te laten wat je hebt los te laten. En om waar mogelijk actie te ondernemen.

Wat wijs is, bepaal jij zelf. Maak je keuzes met behulp van de fontein en zorg voor een hoge levenskwaliteit in het heden en in de toekomst.

Sluit

Samenvatting

Wat kun jij doen om de dynamieken op jouw levenspad gunstig te beïnvloeden?

De metafoor van de fontein maakt duidelijk wat jouw unieke en eigen plek is. De fontein helpt je om je eigen plek stevig in te nemen en een ander zijn of haar plek te gunnen. Inzicht in je familiesysteem van herkomst is hierbij onontbeerlijk. Je familiesysteem is de onlosmakelijke verbinding met je familieleden. Je bent veel meer verbonden met je familiesysteem van herkomst dan je je kunt voorstellen. De patronen in je ‘de familiefontein’ herhalen zich in je privé en professionele leven.
Daarbij word je tijdens je leven vergezeld door je ego. Je hebt een ego, maar bent je ego niet. Je ego loslaten lukt steeds beter naarmate jij je plek in de fontein hebt ingenomen. Mensen willen dan graag bij je in de buurt zijn, want je kwaliteit van aanwezigheid is hoog. Ook verhoog je je gunfactor, waardoor je meer voor elkaar krijgt.

Als je het krachtenveld waarin je je bevindt beter herkent, zonder oordeel leert waarnemen en je kunt overgeven aan ‘wat is’, kun je wijzere keuzes maken. Inzicht in systemische wetmatigheden en principes en leren omgaan met ‘dualiteiten’ is hierbij essentieel. In een systeem zitten wetmatigheden. Je kunt deze wetmatigheden wellicht oneerlijk of onrechtvaardig vinden maar systemische dynamieken houden geen rekening met ethiek of meningen. Dit boek legt uit hoe die principes werken. Hoe beter je dat begrijpt, des te meer kun je systemische principes voor je laten werken in plaats van tegen je.

Om onderscheid te kunnen maken waar je wel en geen invloed op hebt, is een vergroting van je bewustzijn noodzakelijk. Hoe je dat kunt doen, komt uitgebreid aan de orde in dit boek. De crux hierbij is om te leren los te laten.
Door verruiming van je bewustzijn kun je steeds helderder waarnemen. Het effect is dat je beter in staat bent om milder of zelfs zonder oordeel te observeren, zowel naar anderen als naar jezelf. Je ziet dan eerder het groter plaatje in plaats van deelaspecten. Je gaat dan anders kijken, waardoor je mogelijk andere keuzes kunt maken, omdat je de haalbare en realistische opties kunt onderscheiden van de niet-haalbare. En hopelijk laat je het jezelf en je dierbaren goed gaan. Wat de wereld nodig heeft, zijn mensen die levendig en wakker zijn, zonder zichzelf meer of minder te voelen dan anderen. Want heldere en levendige mensen kunnen het bijna onmogelijke vaak toch voor elkaar krijgen.

De fontein zal herkenbaar zijn, wellicht confronterend en troostrijk, omdat het je inzicht geeft en handvatten biedt om jouw vraagstukken aan te kijken. Om los te laten wat je hebt los te laten. En om waar mogelijk actie te ondernemen.

Ik wens je een vloeiend stromende fontein toe!
Els van Steijn

Sluit

Informatie

Prachtig uitgevoerd hardcover boek
Dagelijkse verzending met persoonlijk kaartje van Els
Gratis verzending binnen Nederland

Bindwijze: Hardcover
Formaat: 17 x 24 cm
Pagina's: 304
Druk: 3e
ISBN: 978-90-831041-4-0
Sluit

Recensies

'Er is mij zoveel duidelijk geworden en mooie dingen gebeurd na het lezen van dit boek. Echt een aanrader om aan jezelf te werken op een positieve manier.' P. uit Hasselt

'Dit boek heeft mij heel erg geholpen om duidelijkheid te krijgen waarom dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. En helpt mij nu met hoe ik nu in het leven sta. Ik ben hier super blij mee! Ik kan nu echt zeggen dan ik vrede heb met het verleden en heb handvatten gekregen voor nu en de toekomst. Het is een boek dat ik nooit weg zal doen, maar regelmatig weer zal lezen.' B. uit Sint Pancras

'Dit boek helpt je bij het stellen van de goede vragen aan jezelf om belastende oude pijn los te kunnen laten.' M.M uit Lelystad

 

Sluit