Individuele coaching

Coaching volgens de metafoor van de fontein van Els van Steijn geeft je handvatten om terugkerende patronen te doorbreken en jouw plek stevig in te nemen.

Je hebt bepaalde vragen, doelen, wensen, dromen en je worstelt met obstakels. Dit kan vanuit een privé context zijn of vanuit een werkomgeving. Wellicht heb je bepaalde signalen te lang genegeerd, maar het is ook goed mogelijk dat je jezelf wilt uitdagen om verder te groeien.

Dan ben je bij De fontein op de juiste plek. Jouw coachvraag staat hierbij centraal. Je krijgt inzicht in de echte zaken die spelen. We gaan door de schijn heen en formuleren concrete stappen en gedragsvoornemens. Jij kan daarmee jouw doelen bereiken. Ons uitgangspunt is dat hardnekkige patronen in je huidige leven altijd terug te voeren zijn op je systeem van herkomst. Dat betekent dat we op 2 vlakken werken: enerzijds de onzichtbare dynamiek vanuit je familiesysteem en anderzijds de praktische uitvoering hoe je in je dagelijkse leven en werk met meer gemak je plek kunt innemen.

Individuele coaching

Wat houdt een individueel coachtraject in?

Stapsgewijs ga je aan de hand van de metafoor van de fontein een diagnose stellen waar jij momenteel in de fontein staat. Je onderzoekt daarbij hoe je mogelijk systemisch bent belast. Dat ligt vaak anders dan je uitsluitend met je ratio kunt bedenken. Vervolgens ga je aan de slag om waar nodig af te dalen in de fontein zodat je op jouw eigen en unieke plek terecht komt. Je kijkt daarbij aan wat nog onvoldoende is verwerkt en nu om aandacht vraagt, waardoor je je leven steeds vrijer kunt leven. 

We starten met kennis maken en het in alle rust onderzoeken van je coachvraag. We doen dit door een vrijblijvende intake met je te plannen. Daarnaast heeft de intake als doel om te ervaren of je je prettig en veilig bij de coach van jouw keuze voelt. We plannen vervolgens 6 coachsessies, ongeveer 1 keer per maand krijg je een sessie van 1,5 uur. Er zit voldoende tijd tussen om zo de sessie goed door te laten werken. Ook zal je coach je zo 6 maanden kunnen volgen en begeleiden, een periode waarin je een groei en ontwikkeling kunt doormaken en een periode waarin jouw vraag zich ook kan verdiepen of verbreden. In elke coachsessie worden één-op-één opstellingen gedaan. Je bent als mens ware een ui en je hebt verschillende laagjes om aan te kijken. Zo word je systemisch schoner.

Halverwege je coachtraject neem je tijdens een opstellingendag bij jouw coach deel met jouw eigen opstelling. Jouw coach zal jouw opstelling tijdens de daaropvolgende coachsessie met je nabespreken. Ons advies is dat je tijdens dit traject ook eenmaal deelneemt als representant op een opstellingendag van jouw coach. Dit plannen we bij voorkeur voor het moment dat je als vraaginbrenger zal deelnemen, meestal aan het begin van het traject. Door eerst deel te nemen als representant kom je al in voor jou waardevolle representantenrollen waardoor je jezelf systemisch schoonmaakt. Ook bereid je je op deze manier goed voor op jouw deelname als vraaginbrenger.

Els heeft een aannamestop, maar werkt samen met een team van coaches die zij volledig vertrouwt en als gelijkwaardig beschouwt. Je kunt aangeven welke coach jouw voorkeur heeft. Je leest hier meer over onze coaches.

VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK
Tijdens een gesprek van circa een uur maken we kennis en onderzoeken we je coachvraag.

6 SESSIES VAN 1,5 UUR MET ÉÉN-OP-ÉÉN OPSTELLINGEN
Ongeveer elke maand plannen we een sessie van 1,5 uur en tijdens elke sessie doen we één-op-één opstellingen. Een sessie kost €375,- exclusief BTW.

INBRENGEN EIGEN VRAAG OPSTELLINGENDAG
Je brengt een eigen vraag in tijdens een opstellingendag. Je krijgt dan een eigen opstelling met mensen als representanten. Lees hier meer over onze opstellingendagen.

KEUZE UIT EEN DE FONTEIN COACH
Jij kiest een coach uit het team. We onderzoeken vervolgens tijdens het intakegesprek of je je prettig en veilig voelt bij de coach van jouw keuze.

TUSSENDOOR BEREIKBAAR BIJ VRAGEN
Jouw coach is tussen de sessies door per mail bereikbaar voor vragen en indien nodig is er telefonisch contact.