WAT ZIJN OPSTELLINGEN?

Familie- of organisatieopstellingen zijn een uiterst effectieve methode om inzicht te krijgen in het krachtenveld waarin jij verkeert. Een opstelling is een visualisatie van het patroon en de bijbehorende dynamiek waar je mee te maken hebt. Dit kan gaan over zowel je privé- als professionele leven.

Tijdens een opstelling gaan we ‘systemisch kijken’. Dat wil zeggen: oog hebben voor het enorme web waardoor alle personen en gebeurtenissen binnen een (familie of organisatie)systeem met elkaar verbonden zijn en hun effecten hebben in het verleden, heden en toekomst.

Tijdens een opstelling worden alle elementen van het krachtenveld van jouw vraag of vastgelopen proces in kaart gebracht. Dit doe je door een probleem centraal te stellen, bijvoorbeeld dat veel van wat je doet niet goed afloopt of dat je erg vaak verantwoordelijkheden neemt die eigenlijk niet de jouwe zijn of dat je altijd moeite hebt met autoriteit.

Andere deelnemers dienen als representant van de mensen om jou heen en stellen zich op een bepaalde wijze in de ruimte op, die precies lijkt op jouw situatie. In een opstelling wordt helder hoe jij in verhouding staat tot anderen. Blinde vlekken worden zichtbaar. Na de diagnose wordt gekeken welke interventies mogelijk zijn, zodat jij en je systeem nog meer in hun kracht komen te staan. Door een opstelling dienen zich oplossingsrichtingen aan. Je krijgt een andere kijk op de situatie, die zal doorwerken in je leven. Vanzelf wordt duidelijk hoe je kunt handelen.

Deelnemers aan de opstellingendagen vinden een opstellingendag van tevoren vaak spannend. De ervaring leert dat bijna iedereen zich altijd verrijkt en gesterkt voelt. Ook is ruimte ontstaan, die voorheen niet gevoeld werd. Oplossingsrichtingen dienen zich aan en dan wordt duidelijk wat je te doen staat om jouw vraagstuk adequaat op te pakken.

familieopstellingen

Een familie is een systeem waar iedereen zijn eigen plek heeft en waarbij iedereen onlosmakelijk met de ander is verbonden. Een familiesysteem is door lotsverbondenheid met elkaar verstrengeld. Bij familieopstellingen ga je ervaren hoe het is om op jouw plek te staan in je familiesysteem en wat het effect is als dat niet het geval is. Je wordt je niet alleen via je ratio bewust van de dynamiek waar je mee te maken hebt, maar je voelt het ook in je lichaam. Vaak voel je ook je potentie.

organisatieopstellingen

Een organisatie heeft een soort geheugen, waarin de gehele geschiedenis van het systeem is opgeslagen. Dit betekent dat alle gebeurtenissen uit het verleden van de organisatie een sterke invloed kunnen hebben op het heden, zonder dat je je daar als werknemer of werkgever vaak van bewust bent.

 

'Ken je jouw
geschiedenis?'

Opstellingen

De plaatsen voor eigen opstellingen en representanten zijn in 2019 allemaal gevuld. Verzoeken voor opname op de wachtlijst kun je opgeven via het contactformulier.

Vrijdag
30 augustus 2019 (VOL)

Maandag
16 september 2019 (VOL)

Donderdag
26 september 2019 (VOL)

Maandag
7 oktober 2019 (VOL)

Donderdag
31 oktober 2019 (VOL)

Donderdag
21 november 2019 (VOL)

Maandag
9 december 2019 (VOL)

Locatie

Fort aan de Klop (Utrecht),
Wachthuis, Zaal F.
10.00 - 17.00

Kosten

Voor een eigen opstelling zijn de kosten € 300,- excl. btw. Als representant, zonder eigen opstelling, zijn de kosten € 100,- excl. btw. Bij de prijs zijn lunch en verzorging gedurende de hele dag inbegrepen.

alle data  |  meld je aan