Agenda

Graag vertellen we je meer over familieopstellingen, het deelnemen aan een opstellingendag of het bijwonen van een lezing over systemisch werken en De fontein. Voor meer informatie over wat een familieopstelling is verwijs ik je naar mijn blog daarover. 

Hieronder tref je de agenda met komende activiteiten. Daarbij krijg je ook meer uitleg over kleine en grote familieopstellingen en de lezingen.

Opstellingendag 75 Evenement

Opstellingendag

Een familie is een systeem waarin iedereen zijn eigen plek heeft en waarbij iedereen onlosmakelijk met de ander is verbonden. Bij familieopstellingen ervaar je hoe het is om op jouw plek te staan in je familiesysteem en wat het effect is als dat niet het geval is. Je wordt je niet alleen via je ratio bewust van de dynamiek waar je mee te maken hebt, maar je voelt het ook in je lichaam. Als je goed op je plek in het familiesysteem staat, blijkt dat je met veel meer gemak je weg vindt in je dagelijkse leven. De patronen die zich namelijk in het familiesysteem voordoen, blijven zich anders herhalen. Lees meer over wat een familieopstelling inhoudt en hoe het werkt in mijn artikel over familieopstellingen.

Een opstellingendag is met ca. 14 mensen. Je schrijft je individueel in voor een opstellingendag. We hanteren geen wacht- of reservelijsten. Een familieopstelling doe je in beginsel zonder familie. Je hoeft hen niet te betrekken in je eigen proces. Het mag wel. Vooraf staat vast wie komt voor een eigen opstelling. De overige deelnemers zijn representant. We beginnen de dag met een meditatie, gevolgd door een nadere uitleg over systemisch werk, familieopstellingen en de metafoor van De fontein. Daarna worden één voor één de vooraf aangemelde mensen uitgenodigd voor hun eigen opstelling. De overige deelnemers kunnen worden gevraagd als representant en sowieso resoneer je mee op de thema’s van de andere opstellingen.

Retreats en Workshops

Hardnekkige patronen in je leven zijn vaak terug te voeren op je familiesysteem: de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. De metafoor van de fontein maakt het mogelijk eenvoudig uit te leggen hoe je deze systemische wetmatigheden voor je kunt laten werken en wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt. 

Tijdens onze 5-daagse retreats krijg je handvatten en rust om naar binnen te keren zodat jij vanuit jouw essentie kan gaan leven en bij je eigenheid en flair komt. De verschillende opstellingen - van jezelf en de andere deelnemers -, meditaties, wandelingen in de natuur en yoga oefeningen bieden je nieuwe inzichten en laten je voelen wat er echt toe doet. Meer informatie over de retreat op Texel. 

Tijdens workshops ga ik of mijn teamleden zowel in op de achtergrond van familieopstellingen, geven we uitleg over de metafoor van De fontein en besteden we tijd aan opstellingen. 

Agenda
Coach
Activiteit
Datum
Locatie
Beschikbaar
inschrijven
Blog

Podcast Lieve Els

06.02.2024 | Podcast De fontein
Op initiatief van VBK AudioLab is een nieuw seizoen van de 'Lieve...' podcast met mij opgenomen. In gesprek met Rachel van de Pol, worden de ingezonden vragen van...

Podcast met Systemische Teamcoach

01.02.2024 | Podcast De fontein
Luister naar mijn podcast bij de Systemische Teamcoach met Anne Jan de Witte.

Podcast Gezonde Ambitie en Ondernemerschap in gesprek met Ilse Brommersma

15.01.2024 | Podcast De fontein
In deze podcast gaat Ilse Brommersma met Marjon de Vroomen in gesprek over de kracht van het familiesysteem. Ze bespreken tijdens deze podcast o.a. facetten van...