Wie is Els van Steijn

Wie is Els van Steijn
‘sta jij op jouw plek?’

Els van Steijn (1969) studeerde af aan de Hogere Hotelschool in Den Haag. Daar leerde ze de essenties kennen van professioneel managen, gastvrijheid en het behalen van doelen in een wereld waarin belangen kunnen verschillen. De verdieping kwam in de jaren erna vanuit managementposities in de dienstverlening, leidinggeven, grote veranderingstrajecten begeleiden, projectmanagement en conceptontwikkeling. Sinds 2002 is Els werkzaam als teamtrainer, coach en opsteller. Veel gehoorde feedback op haar werk is:

 • Ze weet mensen te prikkelen en geeft energie op een rustige manier.
 • Ze kan ingewikkelde zaken overzichtelijk maken. Dat levert grip op.
 • Ze legt de vinger op de zere plek en raakt de essentie.
 • Ze geeft feedback op een manier dat mensen het aannemen en in hun waarde laat. Hierdoor komt inzicht in blinde vlekken.
 • Er is snel resultaat zichtbaar.


In 2008 heeft Els haar eigen coachpraktijk opgericht. Honderden cliënten en opdrachtgevers heeft ze mogen begeleiden in hun persoonlijke en professionele groei. Haar naam wordt mondeling doorgegeven zodat ze een bloeiende onderneming heeft.

Vrijheid, kwaliteit, groei en integriteit zijn een aantal van haar waarden. Hierdoor heeft ze alle relevante vakdiploma’s behaald en blijft ze zich doorontwikkelen vanuit de stevige basis. Sinds 2016 kan ze ‘schrijver’ toevoegen aan het rijtje trainer, coach en opsteller. De boeken ‘De fontein, vind je plek', 'De fontein, maak wijze keuzes’ en 'De fontein, vier je leven' geven veel mensen houvast. Haar boeken zijn voor velen een eyeopener.

In haar privéleven houdt Els zich graag bezig met sporten (workouts in sportschool en (berg)wandelen), reizen (van dichtbij tot ver weg en van primitief tot luxe), lezen en met vrienden en familie genieten van het goede leven. 2023 jellebaarsmedia Els van Steijn GROEPSFOTO 08453 2

HET TEAM

Het team om Els heen bestaat uit enerzijds zelfstandige professionals die vanuit hun eigen onderneming coachingstrajecten verzorgen en opstellingendagen begeleiden onder de vlag van De fontein en anderzijds een team van 3 flexibele personal assistants die alles praktisch en accuraat regelen zodat de coaches en opstellers zich kunnen focussen op de coachvragen van de cliënten en teams en op het houden van de opstellingendagen. Omdat ik (Els) niet kan voldoen aan alle aanvragen voor coaching en opstellingen heb ik coaches en opstellers gevonden die ik volledig vertrouw, als gelijkwaardig beschouw en die ik heb opgeleid in het toepassen van de metafoor van ‘De fontein’. De coaches en opstellers zijn breed opgeleid en handelen vanuit hun ervaring als all-round coach of opstellers. Een voorkeur uitspreken voor een coach mag uiteraard altijd, maar de agenda’s zorgen er soms voor dat je eerder bij de ene coach kan beginnen dan een andere coach. Een coachingstraject bestaat altijd uit zes individuele gesprekken van anderhalf uur en deelname aan een opstellingendag.

De opstellers, waaronder Els, organiseren regelmatig opstellingendagen op verschillende plaatsen in Nederland. Deelname is op basis van inschrijving via de website. We houden geen wachtlijst bij of reserveplekken.

Het team bestaat uit: Carina Mathot (personal assistant), Ilse Brommersma (coach en familieopsteller), Carlijn Kuenen (coach en familieopsteller), Paul van den Brule (coach en familieopsteller), Pieter Gilhuis (coach en familieopsteller), Dillian Brantjes (personal assistant), Lindsay de Beijer (personal assistant), Margreet van Steijn (familie- en organisatieopsteller), Sietske Banda (coach en familieopsteller), Demi Keppel (coach en familieopsteller), Sara van de Venne (coach en familieopsteller), Stéphanie Lacroix (coach en familieopsteller), Bart Zwinkels (familie- en organisatieopsteller), Dennis Buist (coach en familieopsteller), Stefan van der Heijden (familieopsteller), en Aaron Herschberg (familie- en organisatieopsteller).

 

CARINA MATHOT 

Personal assistant van Els en het team
WebsiteLinkedIn

Carina (1978) is werkzaam als PA van Els en van Team De fontein. Carina's missie is om (online) ondernemers zorgeloos te laten ondernemen, zonder te veel afleiding van een groeiend team, zodat de ondernemer zich kan focussen op de groei van zijn bedrijf. Carina is als zelfstandig ondernemer al ruim 5 jaar de rechterhand van Els en binnen Team De fontein is zij verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie, wat ervoor zorgt dat Els zich op andere zaken kan focussen, zonder afleiding van allerlei operationele zaken. Ze stuurt het team van 2 PA’s aan, is eerste aanspreekpunt voor het team en schakelt moeiteloos tussen alle zaken die dagelijks spelen. 
Carina begrijpt wat er gedaan moet worden en wanneer. Ze heeft oog voor detail, doet waar zij het beste in is en zorgt ervoor dat de ander zich kan richten op datgene waar hij of zij het beste in is. Zij is de onzichtbare kracht die essentieel is voor het succes van elk bedrijf. De fontein heeft haar meer stabiliteit in het (gezins)leven gebracht en heeft een zachtere kant van haarzelf naar boven laten komen.

 

ILSE BROMMERSMA 

Coach en familieopsteller
LinkedIn

Ilse (1977) heeft als zelfstandig ondernemer een praktische inslag, levenslust en dieptekennis op haar vakgebied, ontstaan vanuit de opvoeding en door haar opleiding aan de Hogere Hotelschool Maastricht. Daarbij heeft Ilse de jaaropleiding familiesystemen bij Elmer Hendrix aan het Instituut voor Systemisch Werk gevolgd. Ze heeft ruime ervaring in haar werk als (leiderschap) coach & trainer op het gebied van organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling. Ilse begeleidt ook partners gezamenlijk en afzonderlijk in hun coachvragen ten aanzien van hun relatie. Ze doorziet waar de hefboom zit om een (systemisch)patroon blijvend te kunnen doorbreken. Liefdevol en eerlijk houdt ze een spiegel voor en staat ze naast je om je te steunen, praktische handvatten aan te reiken, te kietelen en indien nodig een figuurlijk ’tikje’ te geven. Ilse leeft de fontein in woord en daad.
Regio: Texel, Limburg en België. 

 

CARLIJN KUENEN 

Coach en familieopsteller (Carlijn heeft een aannamestop voor nieuwe coach cliënten)
LinkedIn

Als zelfstandig ondernemer met eigen bedrijven en in haar huidige rol als trainer en coach weet Carlijn (1983) de dagelijkse gang van zaken in organisaties te koppelen aan mens-zijn. Haar bedrijfskundige opleiding aan Nyenrode Universiteit, in combinatie met een Post-HBO Register opleiding professioneel coach en andere opleidingen op het gebied van professionele communicatie, maakt dat ze in staat is te handelen naar ‘first things first‘ en tegelijk oog heeft voor het proces wat nodig is om los te komen van belemmerende patronen. Ze begrijpt dat ieder mens zijn of haar familiesysteem en mogelijke traumatische gebeurtenissen meeneemt in het dagelijkse leven. Zij zorgt ervoor dat je je eigen kracht in jezelf (en ook in je lichaam) weet te mobiliseren. Met haar warme en toegankelijke persoonlijkheid weet Carlijn snel een vertrouwde sfeer te creëren, wat nodig is om tot de kern van het vraagstuk door te dringen. 
Regio: Rotterdam en omgeving.

 

PAUL VAN DEN BRULE

Coach en familieopsteller
LinkedIn

Paul (1971) werkt ruim 20 jaar in Learning & Development. Van trainer/coach tot directeur bij een bekend trainingsbureau. En sinds een aantal jaar als zelfstandig ondernemer. Altijd op zoek naar manieren om de impact te vergroten. Verbinder van hard en zacht; zowel vanuit ervaring als zijn manier van kijken. Paul heeft de fijne eigenschap dat hij luchtigheid en diepgang moeiteloos combineert. Hij weet vertrouwen en ruimte te creëren zodat je naar jezelf en je familiesysteem durft te kijken en te voelen waar het niet of moeizaam stroomt. Eerlijk, empathisch en oprecht. Op een warme manier legt hij de vinger op de zere plek. In zijn vrije tijd ‘banjert’ hij graag in de natuur op een windsurfplank, mtb, racefiets, snowboard of op wandelschoenen. Buiten met ruimte voor ontdekken, daar wordt hij blij van.
Regio: Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

 

PIETER GILHUIS

Coach en familieopsteller
LinkedIn

Pieter (1982). Als jongste van 4 kinderen heeft het innemen van zijn eigen plek hem al vroeg beziggehouden. Dit is de blauwdruk geweest voor het werk dat hij nu doet. Hij werkt al geruime tijd als zelfstandig trainer/coach op het snijvlak van mens en organisatie. Het is zijn passie om mensen inzicht te geven in, en zich bewust te maken van, hun plek en van (belemmerende) systemische patronen. Zodat er (meer) levenslust en gezonde relaties kunnen ontstaan. Met jezelf, de ander en al het andere. Mensen ervaren hem als een warme en toegankelijke persoonlijkheid. Soms confronterend of met de nodige humor en altijd binnen een vertrouwde setting. Hij is ervaringsdeskundige op het gebied van het vinden van je plek en ook hoe de Fontein daarbij van waarde kan zijn. Door deze (levens) ervaring, zijn sensitiviteit en de nodige opleidingen op het gebied van organisatie en mens-ontwikkeling doorziet hij snel systemische patronen. Pieter is getrouwd en vader van 2 dochters (tweeling) en een zoon. Hij is graag buiten al wandelend of op de mountainbike te vinden. Of in de bergen van Zwitserland waar hij diverse (hutten) tochten loopt.
Regio: Omgeving Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland.

 

DILLIAN BRANTJES

Personal assistant van het team
LinkedIn

Dillian (1976) heeft ruim 20 jaar ervaring als (directie)secretaresse in meerdere branches. Zij is gestart als zelfstandig ondernemer omdat zij zichzelf graag verder wil ontwikkelen en haar kwaliteiten breder wil inzetten. Mede door haar hotelschool achtergrond heeft Dillian aan een half woord genoeg, pakt zaken snel op en werkt gestructureerd. Dillian neemt allerhande werkzaamheden van het team uit handen en is samen met Carina en Lindsay de drijvende onmisbare kracht achter de schermen. In haar vrije tijd zet Dillian zich als vrijwilliger in voor diverse zaken.

 

LINDSAY DE BEIJER

Personal assistant van het team
LinkedIn

Lindsay (1981) biedt als zelfstandig ondernemer ondersteuning aan andere ondernemers met een mooie missie. Die de wereld op hun manier een stukje mooier maken. Mensen gezien en gehoord laten voelen zat er al vroeg in en werd verder ontwikkeld door haar opleiding aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Door een grote verandering in haar persoonlijk leven kwam Lindsay in aanraking met systemisch werken. Het heeft haar niet meer losgelaten en helpt haar, voorzichtig maar vastberaden, het leven ten volle te nemen. De helende werking die het vinden van je plek geeft, gunt Lindsay iedereen. Liefdevol, enthousiast en met een open blik ondersteunt Lindsay het team vanaf haar plek. 

 

MARGREET VAN STEIJN

Familie- en organisatieopsteller
LinkedIn

Al vroeg in haar carrière ontdekte Margreet dat ze een natuurlijk talent heeft om de juiste snaar te raken bij klanten. Dat werd de rode draad in haar werk. Met een goed ontwikkelde intuïtie en nieuwsgierigheid weet ze steeds tot de essentie door te dringen en die op een betekenisvolle manier in de tijdsgeest te plaatsen. Ze houdt niet op met challengen tot de kern bereikt is. Sinds haar MBA op Nijenrode heeft Margreet (1967) ruim 25 jaar ervaring in diverse commerciële en innovatieve managementrollen in het bedrijfsleven. Zo werkte ze onder andere in formule ontwikkeling, marketing en brand strategy bij Albert Heijn, Picnic en Wehkamp. Sinds 2018 is ze zelfstandig en helpt ze organisaties als ANWB, Terre des Hommes en diverse retailers met de vraag waarom ze op aarde zijn. Haar stijl is verbindend, krachtig en helder met de juiste aandacht voor wat er speelt en echt toe doet in de onderstroom. Ze heeft de opleidingen tot familie en organisatie opsteller gevolgd bij het Instituut Voor Systemisch Werk (IVSW). Margreet geniet elke keer weer van de potentie van opstellingen om tot de kern van een vraagstuk door te dringen. Of dat nu vragen zijn in de persoonlijke sfeer of voor leiders en organisaties. Opstellingen zijn altijd een waardevolle manier om daadwerkelijk transformatie te realiseren. Margreet houdt van wandelen in de bergen, leest veel en graag en wordt blij van alles wat met de Art Nouveau te maken heeft. En ze is de oudere zus van Els (yes, it runs in the family).

 

SIETSKE BANDA

Coach en familieopsteller
LinkedIn

Wat is er mooier dan de nieuwe generatie minder belast door het leven te laten gaan? Door haar eigen lot heeft Sietske (1984) haar missie gevonden in het begeleiden van kinderen om hun eigen plek te vinden in het familiesysteem. Ouders bewuster maken van de trekkracht die kinderen voelen om voor hun ouders te zorgen is daar onlosmakelijk mee verbonden. Door jong weduwe te worden en al tijdens haar zwangerschap alleen de zorg voor haar zoon te dragen, heeft Sietske zelf ervaren hoe snel een kind kan opstijgen om voor een ouder te gaan zorgen. De kracht van een familieopstelling kan helpen om een kind weer op zijn of haar eigen plek te laten landen en daarmee zijn of haar eigen leven te leven. Het werken met mensen en kinderen heeft altijd de focus gehad van Sietske. Richting geven door het verschaffen van inzicht is iets wat haar energie geeft. Na haar studie Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit van Nijmegen heeft ze vele jaren met kinderen en ouders gewerkt in het zorg- en onderwijsdomein. Gestart als behandelaar, heeft Sietske zich op natuurlijke wijze ontwikkeld als leider. Als directeur van een mensgerichte organisatie werd Sietske zich steeds bewuster van de systemische wetmatigheden die invloed hebben op hoe een bedrijf en zijn mensen functioneren. Het volgen van de SIOO opleiding Omgaan met groepsdynamiek heeft het bewustzijn nog meer versterkt dat ieder mens zijn of haar familiesysteem meeneemt naar het werk. Hierdoor gegrepen heeft Sietske vervolgens de opleiding tot familieopsteller gevolgd bij het Instituut Voor Systemisch Werk (IVSW). Sietske is in staat mensen diep (aan) te raken met haar rustige en krachtige energie. Ze is open, nieuwsgierig, en tegelijkertijd gidst ze je naar de essentie van het leven, daar waar het mag stromen en het je goed mag gaan.
Regio: Utrecht en Arnhem. 

 

DEMI KEPPEL

Coach en familieopsteller
LinkedIn

‘Wat is van mij en wat is van de ander?’ Het is een vraag die Demi (1996) al op jonge leeftijd bezighield. Door als 9-jarige de scheiding van haar ouders mee te maken, weet Demi als geen ander hoe het is om ‘opgestegen’ te zijn in de fontein. Als kind droeg ze onbewust (vanuit liefde en loyaliteit) meer dan wat bij haar hoorde. Sinds ze op haar eigen unieke plek staat en ook ieder ander in haar familiesysteem de eigen plek gunt, stroomt het leven haar tegemoet. Met die sprankelende levensenergie in haar, is het Demi’s persoonlijke missie geworden bij te dragen aan de groei en bewustwording van anderen. Dit doet ze al jarenlang door, na haar studie in de psychologie met een specialisatie in systemisch werk, te werken met kinderen én ouders in een scheidingssituatie bij Villa Pinedo. Daarnaast geeft ze leiderschapstrajecten en trainingen omtrent persoonlijke ontwikkeling aan jongeren en jongvolwassenen, o.a. in het onderwijs. Een aantal jaren na het afronden van haar studie volgde Demi de opleiding Familieopstellingen aan het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW). Mensen omschrijven Demi als kundig, integer, doortastend en verbindend. Ze staat met beide benen op de grond en zet haar sterke intuïtie in als kracht. Met haar warme energie en compassie weet Demi direct een veilige sfeer te creëren in een groep. Haar kernwaarde ‘kwaliteit’ vormt daarbij de basis in alles wat zij doet. Demi is van nature in staat om iemand in zijn totaliteit te zien en aan te nemen wat iemand meebrengt, ongeacht zijn achtergrond of lot. Ze durft ‘aan andere knoppen te draaien’ om patronen in het dagelijks leven te doorbreken. Vanuit een natuurlijke souplesse kijkt zij verder dan de symptomen en werkt altijd met wat er in de onderstroom in een (familie)systeem speelt: dat wat je mag aankijken of juist loslaten om te kunnen ontwikkelen naar de mooiste versie van jezelf.
Regio: Omgeving Nijmegen en Amsterdam.

 

SARA VAN DE VENNE

Coach en familieopsteller
LinkedIn

Sara (1982) is de derde dochter in een gezin van vier en heeft samen met haar man drie kinderen. In haar streven de beste moeder, vrouw, werknemer en vriendin te zijn, verdwenen een aantal jaar geleden steeds meer belangrijke waarden voor Sara, zoals kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Ze gooide het roer om, volgde de opleiding tot gecertificeerd slaapcoach en startte haar (kinder-slaap)coachingspraktijk. Vanuit haar onvermoeibare nieuwsgierigheid, haar passie om te leren en de ambitie om haar potentieel volledig te benutten, volgde ze diverse scholingen. Een coachtraject bij Els veranderde Sara’s kijk op álles. Ze was geboeid door De Fontein en geraakt door de reflectie op haar eigen plek daarin. Daarom volgde zij de opleiding Familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW). Zo kreeg Sara inzicht in hoe je met een systemische aanpak en het werken met opstellingen tot de kern komt. Hoe de plek die je inneemt in de fontein en het hierin opstijgen jezelf belemmert én volgende generaties belast. En hoe je op de eigen plek komt te staan. Sara doorziet snel belemmerende patronen, weet de vinger op de zere plek te leggen en merkt haarfijn op waar de beweging zit die nodig is om op de juiste plek in de fontein te gaan staan. Cliënten omschrijven haar als een warme, prettige persoonlijkheid, waarbij je je snel op je gemak voelt en écht stappen durft te zetten. Ze kan goed luisteren, stelt de juiste vragen en houdt haar cliënten op de juiste momenten een spiegel voor. Als Sara niet werkt, geniet ze van sporten, reizen en sociale activiteiten.
Regio: Utrecht en omgeving Nijmegen.

 

STEPHANIE LACROIX

Coach en familieopsteller
LinkedIn

Met ruim 12 jaar ervaring op het vlak van mens en organisatie, voelt Stéphanie (1985) haarfijn aan wat er tussen de regels speelt; ze kijkt verder dan de ratio en hoort meer dan dat er wordt gezegd. Via opleidingen op het gebied van coaching, mindfulness en hypnotherapie kwam zij in contact met systemisch werk, waarna zij de opleiding familieopstellingen bij het Instituut voor het Systemisch Werk heeft gevolgd en afgerond. Het is haar missie om meer mensen bewust te maken van het onbewuste: de invloed van het familiesysteem en de wijsheid van het lichaam. Als geen ander weet zij hoe je het jezelf goed kan laten gaan, door op jouw plek in De Fontein te gaan staan, je eigen lot en trauma’s aan te kijken en emoties te verwerken op rationeel én lichamelijk niveau. De stijl van Stéphanie wordt beschreven als warm, veilig en zonder oordeel. Stéphanie weet de invloed van de dynamieken uit het familiesysteem, op een praktische wijze te vertalen naar het dagelijkse leven. Op heldere en liefdevolle wijze, geeft zij inzicht in waar het niet stroomt en begeleidt zij jou in het zetten van jouw stappen naar jouw plek in De Fontein. In haar vrije tijd geniet zij ervan om samen met haar man en kinderen (2017 en 2019) of met vrienden er op uit te gaan en mooie plekken te ontdekken. Zij is graag in de natuur (in het bos of op de hei) en is ook graag op of in het water (varen, zwemmen, suppen).
Regio: Utrecht, Amsterdam en ’t Gooi.

 
 

BART ZWINKELS

Coach, familie- en organisatieopsteller
LinkedIn

"Samenwerken naar beweging" 
Bart (1982) heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen en organisaties die bewust kiezen voor groei. Vanuit gelijkwaardigheid creëert hij een veilige omgeving waaruit alle ruimte ontstaat om aan de slag te gaan met de ‘natuurlijke stroming’ van de Fontein. Bart haalt zijn voldoening uit het actief in beweging brengen van mens en organisatie waardoor zij steviger op hun plek komen te staan in de Fontein. Al vroeg in zijn carrière ontdekte Bart dat hij graag samenwerkt met diepgang en van daaruit nog meer van betekenis kan zijn. Met belangrijke waarden; kwaliteit, integriteit en gelijkwaardigheid, zijn warme persoonlijkheid en rustige energie creëert hij een veilige basis en werkomgeving.  Bij het Instituut Voor Systemisch Werk (IVSW) volgde Bart de opleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen. Door zijn scherpe analyses en ruime expertise is hij snel in staat om organisatiestructuren te doorgronden. Hierdoor maakt Bart de dynamieken en onderstroom in organisaties zichtbaar en kan hij de ‘wissels onder water’ goed zetten waardoor ruimte ontstaat voor groei en resultaat. Met 20 jaar ervaring als financieel adviseur en financieringsspecialist is Bart in staat om mensen en organisaties op meerdere lagen te adviseren. In zijn vrije tijd geniet Bart van kostbare momenten met zijn gezin. Samen met partner Ellen heeft hij drie zoons. Naast voetbal, hardlopen en andere sportieve activiteiten gaat hij graag naar festivals met vrienden.
Regio: Utrecht en Zuid-Holland.

 

DENNIS BUIST

Coach en familieopsteller
LinkedIn

Dennis (1986) werkt ruim 10 jaar als coach, spreker en schrijver in zijn eigen praktijk in Amsterdam. Daarnaast organiseert hij regelmatig events met o.a. thema’s als: verbinding/relaties, conditionering vanuit je jeugd en verwerking van oude pijn. Zijn intrinsieke interesse in de werking van de mens en dus ook zichzelf houdt hem van jongs af al bezig. Door zijn persoonlijke ervaring met adoptie en daarna een bewogen jeugd benadert hij complexe thema’s niet alleen vanuit expertise maar ook vanuit levenservaring. Hij legt ingewikkelde onderwerpen op een heldere manier uit. Eerlijke en duidelijke communicatie vindt hij belangrijk, maar brengt dit wel op een respectvolle manier. Dennis ervaarde na zijn studies filosofie en gedragswetenschappen dat alleen het begrijpen van zijn thema’s niet genoeg was om zijn oude patronen en mechanismes te doorbreken. Door juist ook te doorvoelen wordt het losgelaten. Vanuit het hart naar het hoofd en niet andersom. Hij weet vertrouwen, veiligheid en ruimte te creëren zodat je je eerlijke verhaal durft toe te laten. Hij haalt geluk uit iets moois neerzetten, maar kan ook heel blij worden van kleine dingen. Graag spendeert hij zijn vrije tijd samen met zijn vrouw en zoontje. Vaak buiten op het strand en in de natuur; wandelend, zwemmend of spelend.
Regio: Amsterdam

 

STEFAN VAN DER HEIJDEN

Familieopsteller
LinkedIn

“Door het doorvoelen van jouw obstakels en krachten ontstaat bewegingsvrijheid"
Met ruim 13 jaar ervaring met ontwikkeling van mens en organisaties, weet Stefan (1987) haarfijn aan te voelen wat nodig is zodat jij op jouw eigen plek kunt gaan staan. Al vroeg ging Stefan op zelfonderzoek uit omdat hij zich anders voelde dan anderen. Zijn gevoeligheid stond hem soms in de weg. Als tegenbeweging hierop leerde hij zichzelf onbewust patronen aan zoals het ‘aanpassen’ aan anderen,‘perfectionisme’, en leven als een ‘wandelend hoofd’. Hij ziet deze patronen zowel als helpend en belemmerend in het leven. Hiermee kon hij zichzelf, als militair, in de goede zin, letterlijk opofferen voor de wereld. In 2016 besloot hij de transformatie aan te gaan van ‘overleven’ naar ‘leven', door oude patronen en een imago dat hem niet meer diende los te laten. Stefan kon op zijn eigen plek staan door patronen te doorvoelen en zijn lichaam te bewonen.
Stefan werkt als zelfstandig ondernemer en begeleidt mensen en organisaties in hun ontwikkeling vanuit zijn essentie ‘het doorvoelen van obstakels en krachten voor bewegingsvrijheid’. Deze ervaring en zijn gevoeligheid zijn nu zijn kracht en hiermee weet hij wat nodig is om jouw authentieke plek te bemachtigen. Hij is daarbij overtuigd dat je elke dag de persoon kunt zijn wie je wilt zijn, mits je bereid bent voor jezelf te kiezen en aan wilt kijken wat in jou gezien wil worden. Hij doorziet snel de oorzaak van ‘het patroon’ wat je weerhoudt om volop in het (werk)leven te kunnen staan.
In zijn vrije tijd leeft hij zijn waarden vrijheid, avontuur, groei, kwaliteit, verbinding en gezondheid. Als Familieopsteller zet hij een vertrouwde bedding neer die zich kenmerkt door kwetsbaarheid, verbinding, kracht, doortastendheid, luchtigheid en plezier. Hij staat aan je zij en begeleid je naar jouw plek zodat jij het volle leven in kunt lopen.
Regio: Noord-Brabant en Noord-Holland

 

AARON HERSCHBERG

Familie- en organisatieopsteller
LinkedIn

Na het afronden van zijn studie Rechten aan de Radboud Universiteit is Aaron (1988) in het bedrijfsleven gaan werken. Hier heeft hij zich de afgelopen 10 jaar vanuit verschillende rollen voornamelijk gericht op het ontwikkelen van mensen en organisaties.
Als kind is Aaron opgegroeid in een gezin met sterke karakters, een omgeving van doorzetten als het moeilijk wordt en waarin de ratio de overhand had boven de gevoelswereld. Professioneel gezien heeft hij geleerd hoe zich te bewegen in een complexe zakelijke omgeving waarin veel belangen spelen en veel doelen behaald dienen te worden. Beide omgevingen waarin verantwoordelijkheid nemen, rationeel handelen en de schouders eronder zetten, werden gewaardeerd en gestimuleerd. Mede door systemisch werk is hij echter veel meer in verbinding met zijn eigen gevoel(swereld) gekomen en heeft hij geleerd de verantwoordelijkheid alleen te nemen wanneer het hemzelf én het geheel sterker maakt. 'Wat is van mij en wat is van de ander?' is de vraag die Aaron hierbij steeds opnieuw stelt.
De essentie van wat Aaron brengt is beweging. Waar beweging is of mag zijn, voelt hij zich als een vis in het water. En waar het vastzit, daar schudt hij de boel graag op. Juist deze essentie maakt dat Aaron in staat is om veel impact te maken. Altijd vanuit een nieuwsgierige houding en met oog voor de mens en het te behalen resultaat.In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met allerlei verschillende sporten (van tennis tot krachttraining en vechtsporten). Daarnaast houdt hij van lezen, koken en maakt hij graag stedentrips. Meer en meer leeft hij vanuit zijn kernwaarden: vrijheid, ontdekken en verbinding.
Regio: Rotterdam en omgeving

WAT ELS DOET

Individuele coaching (zowel werk- als privédoelen), teamcoaching, directiecoaching, familieopstellingen, organisatieopstellingen, masterclasses en lezingen over groepsdynamiek en systemisch werk, begeleiding van samenwerking van samengevoegde afdelingen, organisaties of management buy-outs.

TESTIMONIALS

 • Els is een warme persoonlijkheid met veel coach ervaring. Els heeft een belangrijke rol gespeeld in de voorbereiding op mijn Mount Everest expeditie. Ze weet het beste uit mensen naar boven te halen en doet dat met praktische tips en inlevingsvermogen. Het knappe aan Els vind ik dat je altijd met een goed gevoel over jezelf bij haar weggaat.' Niels van Buren, succesvolle beklimmer van de Mount Everest in 2016.
 • Een bijzondere route afgelegd met Els als buitengewoon sterke, fijne en eerlijke navigator. Els heeft mijn complexe vraagstuk weten te simplificeren en tastbaar te maken. Tegelijkertijd heeft Els mij veel handvatten aangereikt. Hierdoor heb ik talrijke inzichten gekregen, ben ik krachtiger geworden en heb ik geleerd te kunnen vertrouwen op mijzelf als ik weer op een belangrijk kruispunt sta.' - D.R. uit Amsterdam.
 • In samenspraak met Els heb ik een traject uitgestippeld van zes sessies waarin mijn persoonlijke en zakelijke kant is opgepakt, gericht op het halen van mijn leerdoelen. Dat leidde tot het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, maar ook tot nieuwe inzichten. Door de confrontatie aan te gaan met mijzelf, uitgedaagd door Els, ben ik bijvoorbeeld te weten gekomen wat mijn werkelijke normen en waarden zijn. Dat gaf een stevig denkkader voor mijn dagelijks handelen als directeur binnen de lokale overheid. Ook heeft Els mij zaken laten bekijken vanuit een ander gezichtspunt dan ik gewend was en ben ik op zoek gegaan naar zaken die mij inspireerde en die ik zingevend vond. Ik beschouw dit als een mooi geschenk van mijn coaching traject met Els.' - H.L.
 • De coaching van Els heeft ervoor gezorgd dat mijn leven letterlijk weer in de 'goede' richting is gaan stromen. Als opsteller voelt Els haarfijn aan wat er op de 'diepere' laag (of lagen) speelt. Hierdoor zijn voor mij onbewuste patronen zichtbaar geworden. Met haar heldere beeldspraak en begeleiding vielen voor mij de puzzelstukjes van mijn leven in elkaar. Ineens werd duidelijk waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed en kreeg ik weer vrijheid om te kiezen voor mijn eigen pad. Met haar warme, toegankelijke en directe benadering heeft Els voor mij levensveranderende inzichten gebracht, op zowel relationeel als professional vlak. Het is een ervaring die ik graag met anderen deel en iedereen gun.' - C.K. uit Rotterdam.
 • Het lukte me altijd tegenslagen en problemen aan te pakken en zelf op te lossen. Tot het moment dat mijn bedrijf niet meer goed liep en ik niet in staat was om daar een gunstige wending aan te geven. In gesprek met Els werden de oorzaken snel duidelijk. Praktische oplossingen dienden zich als vanzelf aan. De heldere en pragmatische aanpak van Els heeft mij geholpen om mijn eigen weg terug te vinden in mijn bedrijf en privé-leven.' - E.B. uit Haarlem.
 • The journey I went on with Els has been an invaluable experience for me. It made me more conscious. It taught me how to be true to my core self in everything I do, more gentle and relying on my intuition.  Thanks to Els, there is now an even stronger and most of all shinier version of me. - D.C. uit Amsterdam.
 • Deze doortastende coach zette me ‘back on track’ na een ongezonde liefdesrelatie en gaf door middel van het ‘fonteinprincipe’ inzicht in oud zeer. Hier plukken mijn zonen nu ook de vruchten van. De ideale combinatie was individuele coaching met deelname aan een opstellingendag. Els leidt zo’n dag professioneel in een ontspannen sfeer. Sindsdien zijn er veel kwartjes gevallen waardoor ik steviger in mijn schoenen sta. Els is fantastisch. Punt.' - N.H. uit Amsterdam.

 

 

Coaching
Individueel & team Je bent als mens of als team op zoek naar manieren om je doelen te realiseren. Bij coaching krijg je een spiegel aangereikt zodat je nog beter in de gaten krijgt wat er speelt. Vervolgens leer je daar adequaat mee om te gaan. Je kunt als individu gecoacht worden, maar ook als team.
Opstellingen
familie & organisatie Jij als mens bent onderdeel van een netwerk van relaties, ook wel een ‘systeem’ genoemd. De daaruit voortvloeiende trekkracht beïnvloed je zowel bewust als onbewust. Dit is zowel het geval bij families als binnen organisaties. Hoe kun je deze dynamiek zichtbaar en hanteerbaar maken?
Boeken
De fontein, vind je plek & De fontein, maak wijze keuzes, De fontein, vier je leven